Факти за лазерна епилация

лазерна епилация 10

Факти за лазерна епилация – задължително ги прочетете, преди да се подложите на процедура с лазерна епилация!

Скъпи приятели, сигурно всеки от вас е чувал за метода лазерна епилация като изключително успешен в справянето с нежеланото окосмяване. Не е мит, че с лазерна епилация избягвате негативни странични ефекти като болезнено премахване на малките косъмчета, достигане и до трудни достъпни места (нос, гръб и т.н.). Освен това, не е тайна за никого, че с лазерна епилация обезкосмяванете е далеч по-дълготрайно и надеждно. Все пак, този тип епилация потиска последващ разстеж на косъма, като влияе върху фоликула и цялостната му структура, а при повече на брой сеанси в лазер център, растежът може завинаги да спре и за в бъдеще. Важно е обаче да се запознаете с някои по-детайлни и интересни факти за лазерна епилация, преди да се подложите на такава процедура…

Какво трябва да знам за съвременната лазерна епилация, преди да си запиша час в лазер център?

  1. Лазерът влияе единствено на космите, които са в процес на реален растеж, т.е. виждащите се по кожата ви косъмчета. В тази връзка, винаги отивайте на лазерна епилация поне 3 седмици след последното обезкосмяване с кола маска или епилатор.
  2. Хората със светла кожа и тъмни косми се поддават по-лесно на лазерна епилация.
  3. Лъчите на лазера при лазерна епилация действат единствено и само на фоликула на косъма, без по никакъв начин да засягат кожата ви. Дори да сте с чувствителна кожа, сеанс с лазерна епилация няма да наруши структурата на епидермиса.
  4. Ударната доза сеанси лазерна епилация не са особено препоръчителни – особено ако се подлагате за пръв път на такова обезкосмяване. Нека между отделните процедури има период на почивка.