Лазерна епилация на подмишници

лазерна-епилация

Нови оферти за трайно обезкосмяване от лазерна епилация пловдив Армада!

Много жени споделят,че едно от местата,на които в никакъв случай не могат да си позволят да имат нежелано окосмяване са подмишниците.Те са част от тялото,коя то привлича вниманието,особено през летния сезон.Кожата на подмишниците е много чувствителна и тя лесно се наранява и раздразва след прилагането на класически методи за обезкосмяване като бръснене,епилация,кола маска. Освен това при бръснене,под кожата прозират по-тъмните и дебели косъмчета,започ ващи да нарастват отдолу, което не е особено привлекателно.

Лазерната епилация на подмишници придобива все по-голяма популярност през последните години,като ефективен метод за дълготрайно справяне с проблема с нежеланото окосмяване в тази област.

При лазерната епилация,апаратът излъчва лазерна светлина с определена дължи на на вълната,която се насочва към корена на косъма-космения фоликул. Лазерна та светлина се преобразува в топлина,която уврежда фоликула и по този начин се нарушава по-нататъшното израстване на косъма. Има различни видове лазерни апарати и всеки пациент трябва да се консултира със специалист,който може да прецени кой от тях е най-подходящ за типа кожа и окосмяване на пациента.

Обикновено са нужни няколко процедури с лазер за премахване на окосмяването в областта на подмишниците. Лазерната епилация има много предимства пред класическите методи за обезкосмяване. При бръснене или кола маска могат да се появят малки пъпчици,кожата да се раздразни и да потъмнее. Освен това космите се появяват отново след няколко дни и процедурите трябва да се повтарят отново. При лазерната епилация има дълготрайно намаляване на окосмяването,няма риск от поява на врастнали косми и процедурата е свързана с минимален дискомфорт, тъй като съвременните лазерни апарати разполагат с накрайници,които изстудяват кожата и намаляват болковите усещания.

Всяка процедура за лазерна епилация на подмишниците трае около 10 минути,в зависимост от гъстотата на космите при различните пациенти. Между всяка манипу лация пациентът трябва да почине 4 седмици,като през това време не трябва да излага мишниците на директна слънчева светлина.Средният брой процедури,които са нужни е между 5 и 6 броя,а наличието на дискомфорт по време на процедурата е минимално.