Лазерна епилация за младежи

грешки-при-окосмяването

През последните няколко години лазерна епилация пловдив добива все по-голяма попу лярност,както сред мъжете и жените,така и сред тинейджърите.Този метод е познат,като най-ефективния и оптимален способ за отстраняване на излишното окосмяване. Лазерната епилация има много предимства пред класическите методи за обезкосмяване,като бръснене,кола маска,депилация. Сравнено с тези методи лазерната епилация е много по-ефективна и икономически по-изгодна,тъй като при нея резултатите са много по-дълготрайни и не е нужно през две седмици да се подлагате на процедури,както е при кола маската например и всеки един от другите класически методи за обезкосмяване.

За тинейджърите,които желаят да се подложат на лазерна епилация има някои неща,които трябва да знаят. Първото е,че по принцип специалистите не препо ръчват да се извършва лазерна епилация на подрастващи,защото при тях през пубертета се образуват нови космени фоликули и самите косми растат доста по-бързо. Приключването на пубертета и формирането на нови фоликули при всеки тинейджър е строго индивидуално и не може да бъде определена някаква точна граница.

Поради по-бързото израстване на космите в тинейджърска възраст и поради факта,че лазерния лъч въздейства само на космите,които са във фаза на растеж при тинейджърите много често може да се наложи извършването на повече от обикно вения брой нужни процедури за някоя зона.

За да се подложи тинейджър на възраст под 18 годишна възраст на лазерна епилация всеки лазерен център изисква задължително съгласие от родител. Това правило стриктно се спазва,поради това че процедурата макар да има естетична стойност спада към медицинските услуги,които подлежат на контрол.

Най-ранната възраст на която може да се извърши процедура за лазерна епилация е минимум 14 години. При момичетата задължително трябва да имат ментструален цикъл преди извършването на процедурата.cЛазерната епилация не се препоръчва за момичета в пубертетна възраст,които страдат от синдрома на поликистозните яйчници.

Тинейджърите трябва да са наясно,че при тях резултатите може да не са толкова дълготрайни,тъй като в техния организъм все още няма установен хормонален баланс и настъпват най-различни промени,свързани с израстването. Задължително на младите пациенти трябва да бъде обяснено,че трябва да следват стриктно съветите на професионалистите за грижа за кожата преди и след процедурите,ако искат добри и по-дълготрайни резултати.